Image Alt
Nieuw Bij Pro Sports

Sportmassage

Waarom een sportmassage

Na regelmatige (sport)inspanning kan je lichaam zwaar of moe aanvoelen. De flinke inspanningen zorgen voor micro scheurtjes en flink wat ophoping van afvalstoffen in de spieren. Deze afvalstoffen zorgen ervoor dat de spieren stram en uitgeput aanvoelen. Daarnaast belemmeren ze de optimale doorbloeding in de spieren waardoor het herstel trager verloopt. Een sportmassage na zware inspanningen kan er voor zorgen dat deze (oude)afvalstoffen worden afgevoerd om zo het herstel van de spieren te bevorderen.

Hoe werkt een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt er stevig gemasseerd. Lokale verkrampingen in de spier, ook wel knopen genoemd, zullen worden losgedrukt, waardoor de doorbloeding in deze regio’s weer vrij spel krijgt. Het bindweefsel in de spier zal worden losgemaakt door herhaaldelijke de vezels op rek te brengen, wat er meteen voor zorgt dat de spier minder stram of stijf aanvoelt.

Om dit voor elkaar te krijgen zal er diep in de spier gemasseerd worden. Dit zal bij sommige mensen onprettig worden ervaren. Houd hierbij in je achterhoofd dat het soms kortdurend pijnlijker aan moet voelen voordat men er de vruchten van kan plukken. Je lichaam geeft met pijn aan dat er iets niet lekker functioneert en de sportmasseur gaat hier juist mee aan de slag. De sportmasseur zal altijd in de gaten houden of de massage niet al te heftig wordt ervaren, zodat de intensiteit aangepast kan worden aan de wensen van de klant.

Voordelen van een sportmassage

Zoals al eerder beschreven zal een sportmassage ervoor zorgen dat (oude) afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, wat zal bijdragen aan het sneller herstellen van je spieren. Bij fanatieke, regelmatige sporters, of mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten kan een preventieve- en of onderhoudsmassage zorg dragen voor het prettiger voelen van je lichaam, kleine pijnklachten en zelfs spierblessures voorkomen.