Image Alt

Prosportsresultaat

Of je nu wil afvallen, gespierder worden, conditie verbeteren, blessures verminderen of gewoonweg beter wil worden in de sport die je beoefend. Het perfecte lichaam of een goede sportprestatie komt niet zomaar aanwaaien. Je zult ervoor moeten werken. Wij kunnen het werk niet voor jou doen, maar kunnen je wel een aantal tips geven.


1. Maak je doel concreet

Stel een duidelijk doel voor jezelf. Je kunt hierbij gebruik maken van het SMART-principe.

  • Specifiek: Wie, wat, waar, hoe?
  • Meetbaar: Wat wil ik zien, voelen, horen als dit doel bereikt is?
  • Acceptabel: Wat wil ik niet zien, ervaren? Kan ik het alleen?
  • Realistisch: Is mijn doel haalbaar?
  • Tijdsgebonden: Binnen welk tijdsbestek wil ik mijn doel bereiken?

Het hebben van een concreet doel geeft richting in het proces. Je weet waarnaar je toe werkt, dit helpt de motivatie op peil te houden.

2. Kies voor goede begeleiding

Heb je de kennis en kunde niet om zelfstandig je doel te bereiken? Schakel dan hulp in van een partij die jou hierbij kan helpen. Wij van Pro Sports helpen jou het gewenste resultaat te behalen door een brede en complete aanpak. De samenwerking tussen personal trainers, fysiotherapeuten, voedingscoaches en vitaliteitscoaches maak het mogelijk elke sporter, met elk doel de best passende begeleiding te kunnen bieden.

3. Zoek een sport die jij leuk vindt

Om iets vol te houden is het van belang dat je er plezier in ervaart. Kies voor een sport die het best bij jou past. Dit hoeft natuurlijk geen fitness te zijn. Er zijn meerdere wegen naar Rome. Sport je liever buiten? Misschien is hardlopen, wielrennen of mountainbiken dan wel iets voor jou. Sport je graag met anderen? Dan zullen sporten als voetbal, tennis, hockey of padel jou beter liggen. Ga de zoektocht aan met jezelf en vind een sport waar jij niet alleen energie aan kwijt raak, maar ook energie voor terug krijgt.

4. Blijf jezelf uitdagen

Niemand is er ooit beter van geworden door in de comfortzone te blijven zitten. Blijf jezelf uitdagen! Allereerst houdt dit het leuk voor jezelf en ten tweede heeft ons lichaam nieuwe prikkels nodig om beter en/of sterker te worden. Wanneer we ons lichaam een lange periode geen nieuwe trainingsprikkel geven zullen we gaan zien dat de progressie stagneert. Het toedienen van een nieuwe trainingsprikkel kan d.m.v. het uitvoeren van een nieuwe oefening/beweging en toename in training load: meer herhalingen, duur verlengen, afstand vergroten.

5. Enjoy the process

Geniet van het process! Je zult goede en slechte dagen gaan ervaren. Laat je niet demotiveren door de slechte dagen, deze horen er bij. Jij bepaald hoe je omgaat met de situatie. Hoe jij denkt, hoe jij je gedraagt en welke keuzes jij maakt gaan de uitkomst bepalen. Werk hard en je zult beloond worden.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.