Image Alt

Prosportsresultaat

Spoortschool in, sportschool uit. Je hebt in de afgelopen jaren al veel sportscholen versleten. Wederom zegt dat stemmetje in je hoofd: “eigenlijk zou ik moeten gaan sporten” en aan het eind van de rit eindigt het weer met een opzegging.

Je hebt ingeschreven en begint vol goede moed aan je fitness journey. Vervolgens word je los gelaten in de sportschool en kom je tot de conclusie dat je eigenlijk niet weet wat je aan het doen bent. Je zit met de volgende vragen:

– Is het wel goed wat ik doe?
– Voer ik de oefeningen wel goed uit?
– Krijg ik hierdoor geen blessures?

Goede begeleiding speelt hierin een belangrijke rol. Maar wat is dan goede begeleiding en wat mag je hiervan verwachten?

Goede begeleiding houdt in dat je een instructie krijgt over hoe je iedere oefening veilig en efficiƫnt uitvoert. Zodat je op een verantwoorde manier het maximale rendement uit iedere training kan halen.
Maximaal rendement wil zeggen dat je het onderste uit de kan haalt tijdens je training. De instructeur zal bij goede begeleiding sturen op een goede uitvoering met een volledige ROM (range of motion = beweeglijkheid), zolang de ROM past binnen je huidige kunnen. Dit wil zeggen dat je als je bijvoorbeeld een blessure hebt aan je knie en niet dieper kunt zakken dan 90 graden dat dit dan je huidige ROM is.
De instructeur zal bij goede begeleiding ook sturen op de juiste intensiteit. De oefening is te licht als je nog je hele levensverhaal kunt vertellen, de oefening is te zwaar als je de controle verliest over je techniek.

Goede begeleiding valt en staat natuurlijk ook met een goed plan, het plan dient afgestemd te zijne op je doelstelling. Binnen dit plan is een goede arbeid/rust verhouding opgenomen om ervoor te zorgen je geen overtraining krijgt. De keuze voor de intensiteit hangt weer samen met de doelstelling. Een goed plan moet ook regelmatig aangepast worden, hiermee voorkom je dat je lichaam teveel gewent raakt aan de training en op deze manier zorg je voor maximaal rendement uit je trainingsplan.

Bij Pro Sports zorgen we ervoor dat iedereen in hun fitness journey iedere 6 weken een nieuw plan krijgt waarbij er rekening gehouden wordt met de doelstelling, intensiteit, arbeid/rust verhouding en variatie. Tijdens het sportmoment zorgen onze instructeurs ervoor dat je training veiling en efficiƫnt verloopt.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.